Gewicht/kwaliteit  12 inch vinyl

We persen onze 12 inch vinyl platen standaard van 120-125 gram zwart vinyl.

Tegen een meerprijs leveren we ook een extra zware kwaliteit platen van 175-180 gram vinyl.

Gekleurd 12 inch vinyl

We leveren ook platen van gekleurd vinyl. We werken hierbij met een aantal standaard (PMS) kleuren in volledige kleur, transparante kleur of in een marmereffect.

De uiteindelijke kleur van de plaat kan afwijken van de pantone kleurwaaiers, dit is inherent aan het productieproces voor vinyl (combinatie van verhitting en menging van het granulaat). Marmer-effect ontstaat door lichte vermenging van de zwarte en gekleurde vinylgranulaat korrels. Het effect is grillig en niet echt te voorspellen, elke persing kan een ander effect geven. Bij gekleurd vinyl hebben de eerste platen die van de pers komen vaak een licht marmereffect, zeker met lichte kleuren vinyl. Dit ontstaat door de restjes zwart vinylgranulaat die in de pers achterblijven na elke persing.

Hoewel ons gekleurd vinylgranulaat van hoge kwaliteit is hebben platen van gekleurd vinyl over het algemeen iets meer risico op ruis, tikken en dergelijke, met name bij de lead-in en lead-out en bij zachtere muziekstukken. Ook dit is inherent aan het productieproces en is vooraf niet goed te voorspellen. Transparante kleuren hebben dit in veel mindere mate dan volledig dekkende kleuren.

 

Top