Gewicht/kwaliteit 7 inch vinyl

Een 7 inch vinyl single heeft een diameter van 17,5 cm en wordt standaard geperst van 40-42 gram zwart vinyl.

Tegen meerprijs is ook een zwaardere kwaliteit zwart vinyl verkrijgbaar.

Gekleurd 7 inch vinyl

We leveren ook singles van gekleurd vinyl. We werken hierbij met een aantal standaard (PMS) kleuren in volledige kleur, transparante kleur of in een marmereffect.

De uiteindelijke kleur van de plaat kan afwijken van de pantone kleurwaaiers, dit is inherent aan het productieproces voor vinyl (combinatie van verhitting en menging van het granulaat). Marmer-effect ontstaat door lichte vermenging van de zwarte en gekleurde vinylgranulaat korrels. Het effect is grillig en niet echt te voospellen, elke persing kan een ander effect geven. Bij gekleurd vinyl hebben de eerste platen die van de pers komen vaak een licht marmereffect, zeker met lichte kleuren vinyl. Dit ontstaat door de restjes zwart vinylgranulaat die in de pers achterblijven na elke persing.

Ons gekleurd vinylgranulaat is van hoge kwaliteit, maar platen van gekleurd vinyl hebben over het algemeen iets meer risico op ruis, tikken en dergelijke, met name bij de lead-in en lead-out en bij zachtere muziekstukken. Ook dit is inherent aan het productieproces en is vooraf niet goed te voorspellen. Transparante kleuren hebben dit in veel mindere mate dan volledig dekkende kleuren.

Top